Dorpsinformatiepunt Muntendam

Informatie en advies bij het Dorpsinformatiepunt

Heeft u vragen of advies nodig of misschien redt u het even niet ondanks de hulp in uw omgeving.
Het Dorpsinformatiepunt Muntendam kan u helpen de juiste weg te vinden.

Op het Dorpsinformatiepunt Muntendam zijn medewerkers beschikbaar die samenwerken met de Dorpsraden, plaatselijke vrijwilligers in uw dorp én professionals.

Het Dorpsinformatiepunt biedt hulp bijvoorbeeld bij:

• het melden van dingen die u zorgen baren
  • opvoedingsvraagstukken
  • schoolproblemen of pesten
  • een onduidelijke brief van een instantie
  • invullen van formulieren
  • het aanvragen van kwijtschelding via internet
  • het aanvragen van thuishulp
  • het afhalen of bestellen van gratis plastic-afvalzakken
  • taalhulp aan anderstaligen
  • het melden van klachten, bijvoorbeeld, zwerfvuil dumping of iets anders
  • vrijwilligerswerk gaan doen
  • informatie over activiteiten of cursussen

De Informatiepunt-medewerker zoekt samen met u naar een antwoord. Zij hebben ook contacten met mensen van de gemeente en kunnen ook bijvoorbeeld iets op een website voor u opzoeken en uitprinten.
U kunt alleen komen maar u mag ook iemand meenemen. De Informatiepunt-medewerker luistert en helpt u op weg terwijl uw privacy gewaarborgd blijft. U kunt een gesprek voeren met een kopje koffie of thee erbij.

Sociaal Team

Regelmatig is een medewerker van het Sociaal Team aanwezig op de Informatiepunten. Heeft u vragen op het gebied van ondersteuning thuis, werk en inkomen of jeugdzorg? Loop gerust eens binnen, de medewerker van het Informatiepunt kan ook een afspraak voor u regelen!
Of bel, tel. 0598-658877

Vrijwillige Hulp

Misschien heeft u tijdelijk hulp nodig bij uw tuin of klusjes in en om het huis. Of heeft u even geen vervoer voor een bezoek aan een arts of ziekenhuis. Voor deze vragen kunt u terecht bij de Vrijwillige Hulpdienst van het MAC Midden-Groningen. Het MAC zal na overleg met u op zoek gaan naar een geschikte vrijwilliger. Ook als u een maatje zoekt voor wat gezelligheid, een wandeling of een keer winkelen kunt u bij de Vrijwillige Hulpdienst terecht.

Dorps Informatiepunt Muntendam
Locatie MFC De Menterne/MAC