Op stap met de DRM

      Reacties uitgeschakeld voor Op stap met de DRM

10 juni, tijdens de jaarmarkt te Muntendam, had de dorpsraad een actie waarbij men iemand uit Muntendam kon voordragen voor een Opkikkertje.
Uit diegenen die werden voorgedragen zou de dorpsraad een keuze maken wie in aanmerking kwam om eens een middag of misschien wel een dag in de watten gelegd te worden door de DRM. Dit kon een persoon worden, maar misschien ook wel een aantal personen. En dit laatste is het geworden. Een groep van zes personen is op uitnodiging van de DRM een dag op stap geweest met de
Op-stapbus. De motivaties die op het formulier werden beschreven lagen grotendeels op één lijn, zodat er werd besloten niet voor een individu te gaan maar voor een groep.

Afgelopen donderdag 20 juli stapten om 9.00 uur ’s morgens de genodigden bij de Menterne op de bus. Vanuit de DRM waren er twee begeleiders mee, dus in totaal 8 personen. Wat opviel was dat eigenlijk alle genodigden uit het centrum van ons dorp kwamen. Toeval of ligt dit in het feit dat de toeloop naar de jaarmarkt wellicht beter bezocht wordt naarmate men dichterbij woont?
Zoals gezegd was het vertrek om negen uur en ieder was ruimschoots op tijd aanwezig, men had er blijkbaar zin in. Op pad en om 10.00 uur koffie met gebak te Warfhuizen, vervolgens een broodje gegeten in het Mosterdmuseum. De volgende stop was Openluchtmuseum “het Hoogeland” in Warffum en als afsluiting van de dag een visje eten bij Landman in Termunten.

De genodigden hebben een prachtige dag gehad en een ervaring die men niet snel zal vergeten.